CPU سرور چیست:
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

CPU سرور یا پردازنده سرور یکی از مهم ترین اجزای اصلی یک سرور است که تمام محاسبات مورد نیاز برای انجام امور مختلف، در آن صورت میگیرد و بدون CPU توانایی انجام هیچ کاری ممکن نیست. Cpu عبارت  Central Processing Uni  است که بر روی mother board قرار می گیرد و وظیفه پردازش دیتا و اطلاعات را دارد .

CPU اطلاعات و دیتا را از حافظه دریافت میکند و بعد از آن الگوریتم های گوناگونی مانند ضرب و تقسیم مختلف مانند ضرب و جمع یا عملیات‌های منطقی مانند and یا or یا not را روی آن‌ها اعمال کرده و در نهایت خروجی را تحویل می‌دهد. نکته مهم اینجاست که CPU در بسیار دستگاه هایی که استفاده می‌کنیم وجود دارد مثل تلویزیون های هوشمند، ATM ها و موبایل ها و ….

هرچقدر سی پی یو قوی تر باشد، قابلیت پردازش حجم بیشتر اطلاعات را خواهد داشت در نتیجه سرعت سیستم نیز بالا تر خواهد رفت. به طور کلی تمام بخش های یک سیتم به CPU وابسته است و بدون آن هیچگونه عملیاتی در سیستم صورت نمیگیرد . همچنین سی پی یو نیز به تنهایی نمیتواند فعالیت کند و به حافظه برای نگه‌داری اطلاعات، پردازنده گرافیکی برای رندر تصاویر و هزاران قطعه ریز و درشت دیگر نیاز دارد.

 

 

ویژگی های CPU سرور:

 

  • تعداد Core:

Core یا هسته CPU یک پردازنده بسیار کوچک تر در داخل پردازنده اصلی است. در حقیقت هسته یک پردازنده کامل می باشد. اگر شما یک پردازنده Dual Core داشته باشید، پردازنده شما از دو ریزپردازنده تشکیل شده است.

در نتیجه core تعداد هسته های مستقل پردازش مرکزی سرور را مشخص میکند. برای مثال هسته مانند تعدادی افرادی هستند که در حال انجام یک کار سنگین میباشند. بنابراین هرچه تعداد core بیشتر باشد قدرت cpu نیز بیشتر میشود و بالعکس. همچنین سرعت پردازنده (clock rate) نشانگر تعداد عملی که یک هسته میتواند در هر ثانیه انجام بدهد و به صورت گیگا هرتز (GHZ) نشان داده میشود.

  • Thread:

تمامی واحد های پردازش مرکزی دارای Thread یا رشته هستند. رشته ها بخشی هایی هستند که به پردازنده دستگاه شما این امکان را میدهد که چندین کار را به صورت هم زمان انجام دهید.

در نتیجه اگر میخواهید چندین کار را به صورت فشرده باهم اجرا کنید به یک CPU با تعداد رشته های بالا نیاز دارید. همچنین تعداد و اندازه رشته ی سرور شما ارتباط مستقیمی با تعداد هسته های پردازنده دارد. از مزایا ی این رشته ها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. ایجاد یک رشته نسبت به ایجاد یک فرایند به زمان کمتری نیاز دارد.
  2. باوجود تعداد بالای این رشته  نسبت به فرایند سریعتر انجام خواهد شد.
  3. با وجود این رشته ها سوییچ کردن بسیار آسان خواهد بود.
  • حافظه پنهان یا Cache:

حافظه پنهان یا کش، نوعی رم بسیار قوی با سرعت است. Cash به حافظه بین CPU و RAM گفته میشود و سی پی یو میتواند به سرعت به آن دسترسی پیدا کند چرا که این ابزار برای ذخیره دیتا هایی که به صورت مکرر به آن نیاز پیدا میکنید طراحی و تولید شده است. دلیل تاثیر Cache در سرعت سی پی یو این است که این قطعه به CPU بسیار نزدیک است و نسبت به RAM که دورتر قرار دارد این قابلیت را دارد که اطلاعات را به سی پی یو در هر زمان بدون نیاز به بارگیری انجام می دهد. در نهایت Cache این امکان را به شما میدهد که عملیات خود را در سرور سریعتر انجام دهد.

 

انواع CPU سرور و تفاوت آن ها:

  •  CPU های تک هسته ای

CPU های تک هسته ای از قدیمی ترین مدل های CPU ها هستند که در بیشتر کامپیوتر های شخصی و رسمی مورد استفاده قرا میگیرد. یک CPU تک هسته ای در یک زمان فقط قابلیت انجام یک کار را دارد و برای انجام چندین کار به صورت همزمان طراحی نشده است.  این به این معناست که اگر در سیستم های تک هسته ای بیش از یک برنامه اجرا شود سیستم دچار مشکل می شود و کاهش عملکرد قابل توجهی را مشاهده میکنید. در این حالت برای انجام فرایند بعدی باید منتظر بمانید تا فرایند قبلی اجرا شده به اتمام برسد سپس برنامه بعدی را باز کنید. همچنین کارایی و عملکرد پردازنده تک هسته ای بر اساس نرخ کلاک به همراه اندازه گیری قدرت آن محاسبه می شود.

  • CPU مرکزی دو هسته ای

این نوع CPU سرور یک سی پی یو واحد است که از دو هسته پر قدرت تشکیل شده است و عملکرد هر دو CPU به صورت هم زمان است. از سوی دیگر انواع سی پی یو سرور تک هسته‌ای، پردازنده مرکزی دو هسته‌ای باید در یک آرایه متغیر از جریان داده‌ها به جلو و عقب جابجا شود و درصورتی‌ که یک رشته (thread رشته‌های پردازشی) یا تعداد بیشتری اجرا شوند سی پی یو دو هسته‌ای قادر به اجرای چندین برنامه به صورت هم‌زمان خواهد بود.

برای اینکه CPU دو هسته‌ای عملکرد مؤثری داشته باشد برنامه‌های در حال اجرا و سیستم‌عامل باید یک کد منحصربه‌فرد داشته باشند که قابلیت پشتیبانی از فناوری multi-threading (اجرای هم‌زمان چندین برنامه) در آن تعبیه شده باشد. سی پی یو دو هسته‌ای سریع‌تر از CPU تک هسته‌ای است.

  • CPUچهار هسته‌ای

پردازنده‌های چهار هسته‌ای ترکیبی از ویژگی‌های پردازنده‌های مرکزی چند هسته‌ای هستند که به شکلی طراحی شده‌اند که در چهار هسته در CPU قرار گرفته اند. این مدل از انواع سی پی یو سرور از نظر تقسیم کار بین هسته‌ها مشابه پردازنده مرکزی دو هسته‌ای است. بنابراین با وجود چهار هسته سی پی یوها چندین برنامه به صورت هم‌زمان را به شکل مؤثرتری اجرا می‌کنند. یعنی این سی پی یو عملیات مورد نظر را چهار برابر سریع‌تر از پردازنده‌های مرکزی دیگر اجرا می‌کند. این پردازنده‌ها برای افرادی که می‌خواهند چندین برنامه را به صورت هم‌زمان بر روی سیستم خود اجرا کنند مانند گیمرها مناسب هستند.

  • CPU های شش هسته‌ای یا Hexa Core 

این یک پردازنده چند هسته‌ای دیگر است که با شش هسته ارائه می‌شود و قادر است دستورات و برنامه‌ها را با سرعتی بیشتر از پردازنده‌های چهار هسته‌ای و دو هسته‌ای اجرا کند. پردازنده شش هسته‌ای برای کاربران کامپیوترهای شخصی مناسب است. این CPU ساده است و کاربران می‌توانند برای استفاده از پردازنده‌های شش هسته‌ای مدل Inter core i7 را که شرکت اینتل در سال ۲۰۱۰ عرضه کرد تهیه کنند. در گذشته گوشی‌های هوشمند فقط دارای سی پی یوهای دو هسته‌ای و چهار هسته‌ای بودند، اما در حال حاضر گوشی‌های هوشمندی در دسترس هستند که پردازنده‌های شش هسته‌ای دارند.

انواع سی پی یو سرور:

  • پردازنده‌های هشت هسته‌ای

این نوع پردازنده به ترتیب دارای دو، چهار و شش هسته هستند، پردازنده هشت هسته‌ای هم از هشت هسته مستقل ساخته شده است و می‌تواند عملکردی مؤثرتر و سریع‌تر از CPU چهار هسته‌ای داشته باشد. CPU های هشت هسته‌ای از پرطرفدارترین مجموعه دوتایی از سی پی یوهای چهار هسته‌ای است که وظایف مختلف را بین هسته‌ها تقسیم می‌کند.

  • CPU مرکزی ده هسته‌ای

این CPUها از دو هسته تشکیل شده اند که یکی از آنها دارای چهار هسته و دیگری دارای شش هسته است. این مدل از انواع CPU سرور دارای ده سیستم مستقل است که برای اجرا و مدیریت دستورات و برنامه‌های کامپیوتر توسعه یافته‌اند و کارها را سریع‌تر و بهتر از سایر CPU که تا کنون معرفی شدند انجام می‌دهند. همچنین این پردازنده‌ها علاوه بر داشتن سرعت بالا در اجرای چندین برنامه به صورت هم‌زمان هم بسیار مناسب هستند. امروزه بسیاری از گوشی‌های هوشمند دارای پردازنده‌های ده هسته‌ای هستند.

  • CPU مرکزی مصارف عام

به پردازنده‌های میان رده CPU عام گفته می‌شود. این CPUهای نسبتاً بزرگ‌تر از سایر پردازنده‌ها هستند و وظایف پیشرفته‌ای مانند ویرایش ویدیو، بازی‌های سه بعدی و سایر برنامه‌های چند رسانه‌ای را اجرا و مدیریت می‌کنند. این پردازنده‌ها شبیه به CPUهای مقرون‌به‌صرفه‌ای هستند که عملکردهای اساسی کامپیوتر را با روش‌هایی ارزان اجرا می‌کنند. از این CPUها می‌توان به راحتی برای مدیریت برنامه‌های آفیس، برنامه‌های ویرایش عکس، مرورگرهای وب و سایر برنامه‌های پایه استفاده کرد.

به طور کلی CPU سرور یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها و در واقع مغز سرور شماست. CPU دستورالعمل‌هایی را که چندین برنامه و فرایند برای انجام کارهای خود نیاز دارند، ارائه می‌کند. هرچه پردازنده شما سریع‌تری کار کند، سرور شما سرعت بیشتری خواهد داشت. همین امر به‌سادگی می‌تواند با افزایش کارایی و بهره‌وری شما شود. شما می‌توانید با تهیه یک سرور با CPU قدرتمندتر  از سایت مستر شبکه به‌سادگی بر روی بسیاری از مشکلاتی که در آینده برای شما به وجود می‌آیند، را ببندید.

منبع: 

خرید CPU سرور





:: بازدید از این مطلب : 342
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: